GAZİEMİR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ TARİHÇESİ

Gaziemir Halk Eğitimi Merkezi ilk önce 1992 yılından 9 Eylül İlköğretim Okulunda Eğitim Öğretime başlamış, sonra Kaymakamlık binasında İlce Milli Eğitim Müdürlüğündeki bir odada hizmet vermeye başlamış,2005 yılında Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulunun bahçesindeki tek katlı binaya tasınmış; buradan da 2005 yılı kasım ayında, Kaymakamlık, İlce Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün; Kooperatif yetkilileriyle imzaladığı bir protokolle Esnaf Kefalet Kooperatifi binasının giriş katına taşınmıştır.

2008 yılı Aralık ayına kadar idari bina olarak burada hizmet vermiştir.

2008 yılı Aralık ayından itibaren Sabiha Gökçen İlköğretim Okulunun tadilat görmüş eski binasının 2.3. ve 4. katına taşınmıştır.

Bina ve bahçenin toplam alanı 3473 m2 olup, bina 321 m2 alana kurulmuştur. Doğalgazla çalışan kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. 7 derslik, 1 atölye, 3 idari oda

2018 yılı Ağutos ayında Sabri Öney İlkokulunun binasına taşınmıştır.

Halen mevcut binada faaliyetlerini sürdürmektedir.
Özellikle kurslarımıza olan aşırı talep nedeniyle gerek idari bina gerekse kurs yeri binası kapasitesinin artırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelinmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de yasam boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır.